Pentru a putea vota, modifica pagini sau abona la modificările unei pagini trebuie să fiți autentificați. Cu această ocazie scăpați și de acest mesaj deranjant.

thumbnail

De la i18n.ro
Salt la: navigare, căutare
Ce variantă alegem?
Nu aveți drept de vot.
You are not entitled to view results of this poll.
There were 15 votes since the poll was created on 1 iulie 2013 07:41.
poll-id CC0167234E6F3C50B39B9C6452A0BEDA

Propuneri alte denumiri

Dacă aţi votat pentru altă denumire, lăsaţi mai jos o propunere

Eu cred că pentru icon se potriveşte ca o mănuşă iconiţă, astfel pictogramă ar putea lejer să fie utilizat şi s-ar potrivi pentru cuvântul thumbnail, în loc de miniatură, imagine mică, casetă imagine, etc. De exemplu, pentru thumbnail, dacă un neştiutor te întreabă la telefon şi tu îi explici, vezi că ai miniaturile alea acolo, tot nu o să ştie despre ce este vorba până nu mai lungeşti fraza şi să îi repeţi că sunt imagini, sau să foloseşti tot seria de cuvinte "imagine mică". Dacă îi spui de pictograme, se prinde mai repede. La fel şi când îi spui de iconiţele de pe primul ecran. --Reptila 21 noiembrie 2009 01:41 (UTC)

Sens pictograma

Hei, daca in engleza se face distinctie intre 'icon' & 'thumbnail', de ce li s-ar spune 'thumbnail'-urilor tot 'pictograma', tinand cont ca 'pictograma' este termenul folosit pentru 'icon'? Vlad.mesco 10 aprilie 2010 15:34 (UTC)

Așa este, pictogramă înseamnă altceva: un desen care simbolizează sugestiv o noțiune sau un obiect. Miniatura în schimb este o versiune de dimensiuni reduse a unei imagini mai mari. Nu se pot confunda. AdiJapan 5 iulie 2010 06:14 (UTC)